Omet al contingut

Ara: 10 anys junts. Pedrali celebra el desè aniversari de la cadira dissenyada per l’estudi de disseny de Jorge Pensi

L’any 2021 representa un aniversari especial per a Pedrali: deu anys de la col·lecció Ara, dissenyada per Jorge Pensi. Una cadira fabricada en polipropilè i caracteritzada per un llenguatge formal i equilibrat, singularitzada per la característica nansa col·locada en el respatller.

Una col·lecció d’èxit que va néixer de forma gairebé natural i espontània, asseguts en una taula del bar d’un aeroport, com explica Jorge Pensi: “En 2011 vaig ser amb Diego, un dels meus col·laboradors, al showroom de Pedrali per a parlar d’un nou projecte amb Giuseppe. El briefing que em van donar era una cadira monobloc de polipropilè, amb i sense braços. Una vegada que arribem a l’aeroport per a tornar a Barcelona, el vol es va retardar i així, durant l’espera, assegut en un bar, vaig dibuixar Ara en un tovalló de paper. I en el precís moment en què la vaig dibuixar, vaig pensar sobtadament que la nansa havia de convertir-se en el seu element distintiu, fent-la sempre actual”.

Deu anys després, Ara és un dels productes més representatius de Pedrali, triat per arquitectes i interioristas de tot el món per a incloure-ho en els seus projectes llar i contract. “Suposo que Ara continua sent un producte actual gràcies a les seves formes neutres, la seva excel·lent comoditat i la qualitat del material en el qual està fabricada, a més que pel seu peculiar element” – explica el dissenyador. De fet, la nansa posterior s’ha convertit en l’element distintiu de la col·lecció, fent-la que es reconegui des del punt de vista estilístic i fàcil de moure, de manera natural i elegant.

La col·laboració de Jorge Pensi amb Pedrali va començar en 2008 amb la taula Ypsilon, mentre que Ara va ser la primera cadira que va crear per a l’empresa. “Ara és una cadira monobloc de polipropilè estampat a injecció. Decidim utilitzar aquest material precisament per a poder fabricar-la en una sola peça” – revela el dissenyador, continuant en el seu relat – “Generalment, en ser col·locada sota la taula, el primer que es veu d’una cadira és la part posterior. Així que decidim que el suport havia de ser necessàriament elegant, ressaltant la nansa i realitzant al mateix temps la possibilitat d’apilar-la “.

La col·lecció inclou una cadira, una butaca i una lounge, presentada uns anys després, en 2015.

Per a subratllar la popularitat d’aquesta cadira estan les nombroses realitzacions i projectes en els quals s’ha escollit. Ara ha estat escollida per a la Biblioteca Starfiel de Seül, una de les més belles del món en la qual es recullen volums i revistes de tot el món, situada dins del major centre comercial del continent asiàtic. Ara ha estat triada per a moblar també altres espais, com el claustre exterior del Convent della Ripa d’Albí, un lloc de gran encant arquitectònic i històric, el pati del restaurant Primer de Lecce, on els comensals poden gaudir d’un sopar en un ambient íntim i encantador, o les terrasses privades dels apartaments de l’hotel Whitepod Eco-Luxury, en el cor dels Alps suïssos. Els sillonets lounge van adornar els carrers de Città Alta a Bergamo en ocasió de la kermesse internacional “I Maestri del Paesaggio”.

És emocionant quan en viatjar pel món trobo productes que van néixer en el nostre estudi, veure que la gent els ha triat, que els usa. En aquests moments t’adones que el teu treball té sentit i t’esperona a continuar el camí” – conclou el dissenyador.